20 березня - Всесвітній день Землі

Уперше День Землі відзначили в 1970 році в США. Ініціатива була приватною, але отримала широке поширення серед студентської молоді. Мета свята: охороняти екологічну систему та дбати про природу. Екологи закликають просувати використання інноваційних, екологічно чистих й енергоефективних технологій; впроваджувати енергетичні стратегії, засновані на використанні місцевих відновлюваних джерел енергії; забезпечити фінансові стимули для прискорення розвитку «зеленої енергетики». 

Харківська область є одним з лідерів в Україні з будівництва сонячних електростанцій (СЕС) та використання альтернативної енергетики. Приміром, у червні минулого року в місті Харків на дахах виробничих будівель паркетної фабрики «Tandem Impex» була введена в експлуатацію одна з найбільших дахових СЕС в Україні, потужністю 557,82 кВт. Ще одна промислова сонячна електростанція, вже наземна, з розрахунковою потужністю 3,9 МВт,  функціонує у місті Мерефа. 

Впровадження «зелених технологій» при виробництві електричної енергії  визнано одним з пріоритетних завдань Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки, проект якої наразі розробляють в області. З цією метою  на Харківщині найближчим часом планують збудувати ще кілька сонячних електростанцій, а в місті Мерефа створити перший в області сонячний кооператив. Проєкт такого кооперативу, потужністю 150 кВт,  розробили співробітники кафедри електропостачання та енергетичного менеджменту навчально-наукового інституту енергетики та комп’ютерних технологій Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути віртуальну огляд «День Землі»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка