10 листопада – Міжнародний день бухгалтерії

Щорічно 10 листопада фахівці однієї з точних професій відзначають професійне свято ‒ Міжнародний день бухгалтерії (International Accounting Day). Це свято часто називають Днем бухгалтера. Ідея зробити загальне міжнародне професійне свято бухгалтера обговорювалася давно, адже майже в кожній країні існує своє професійне свято бухгалтера.

Дата 10 листопада була обрана не випадково ‒ 10 листопада 1494 у Венеції була опублікована книга «Все про арифметику, геометрії і пропорції» (Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita), автором якої був Луки Пачіолі (Luca Pacioli), який у ній спробував підсумувати знання про математику того часу. Одна з глав цієї книги називалася «Про рахунки та інші записи», Пачіолі описав використання журналів-ордерів і регістрів бухгалтерського обліку. У книзі було дано багато інших термінів, прикладів, одним словом, книга містила спеціальні знання, що потрібні для повноцінної роботи бухгалтера.

Бухгалтерія – це цікава картина ведення бізнесу та одна з точних і найважливіших професій. Сучасний бухгалтер – це кваліфікований спеціаліст у галузі статистики, фінансів та кредиту, організації, планування, економіки конкретної галузі господарства, здійснення бухгалтерського обліку. Бухгалтер повинен тримати в голові масу інформації, вести облік фінансових процесів, знати законодавство і постійно підвищувати професійний рівень, щоб залишитися на плаву. Без бухгалтерів зараз не можливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціонування будь-якої економіки.

Наукова бібліотека щиро вітає бухгалтерську службу Університету та співробітників кафедри обліку, аудиту та оподаткування, адже саме вони готують високваліфікованих фахівців, в тому числі й бухгалтерів-економістів зі святом! Нехай цей чудовий день для Вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Дякуємо за вашу кропітку працю і точність у розрахунках. Добробуту Вам і процвітання. Хай рідні та друзі оточують вас любов’ю і повагою, а держава гідно оцінює вашу працю! Зі святом Вас!

Пропонуємо ознайомитися з літературою на дану тематику, яку ви можете отримати, звернувшись до Наукової бібліотеки:

  • Бухгалтерський облік: основи теорії та практики [Текст] : підручник / А. Г. Загородній [та ін.] ; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - 4-те вид., доопрац. і доп. - Львів : Вид-во "Львів. політехніка", 2018. - 280 с.
  • Усатенко, О. В. Бухгалтерський облік і аналіз венчурної діяльності [Текст] : монографія / О. В. Усатенко ; Житомир. держ. технолог. ун-т. - Дніпро : Середняк Т. К., 2017. - 392 с.
  • Бухгалтерський облік [Текст] : зб. задач і тестів : навч. посіб. / Н. В. Гудзь [та ін.] ; Тернопіл. нац. екон. ун-т. - Тернопіль : Крок, 2017. - 204 с.
  • Лишиленко, О. В. Бухгалтерський облік [Текст] : підруч. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Лишиленко. - 3-тє вид., перероб. і доп. - Київ : Центр учб. літ., 2017.
  • Бухгалтерський облік: загальна теорія [Електронний ресурс] : метод. рек. для проведення семінар. занять з дисц. / Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка ; авт.-уклад.: Т. Г. Маренич, С. В. Руденко. - Харків : [б. в.], 2016. - 40 с.

Для пошуку інших видань радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка