11 лютого - Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Щорічно 11 лютого за рішенням ООН відзначається Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science). Свято встановлене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 2015 року з метою досягнення повного і рівного доступу жінок і дівчаток до науки, а також забезпечення гендерної рівності й розширення прав і можливостей жінок і дівчат. Наука та гендерна рівність є важливими для досягнення Цілей сталого розвитку до 2030 року. За останні 15 років світова спільнота доклала чимало зусиль для натхнення та залучення жінок та дівчат до науки. Тим не менш, жінки і дівчата досі недостатньо представлені в науці. Українки гучно зарекомендували себе в молекулярній біофізиці, психології, наноматеріалознавстві та комп’ютерній інженерії у тому числі і за кордоном. Наша країна займає 12 місце за кількістю жінок-вчених в рейтингу серед 41 країни світу.

Чимало талановитих жінок-науковиць Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка внесли значний особистий внесок в розвиток університетської та вітчизняної науки. Саме в стінах рідного закладу вищої освіти свої перші кроки в науці робили і роблять наші студентки та аспірантки. Щиро вітаємо наших жінок-науковиць університету з цим святом. Бажаємо творчого натхнення, плідної праці, нових ідей, проектів та успіхів у їх реалізації.

Наукова бібліотека пропонує ознайомитися з електронним ресурсом «WEB-портфоліо науковців ХНТУСГ» та цікавими інтернет-ресурсами:

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка