11 вересня ‒ День фізичної культури і спорту

День фізичної культури і спорту в нашій державі з року в рік прийнято урочисто святкувати у другу суботу вересня. Цей святковий день був заснований Президентом України Леонідом Кравчуком у 1994 році. Безумовно, його головною метою є залучення населення країни до активних занять спортом і фізичною культурою. Спорт і фізична культура є одними з головних складових здорового способу життя. Без сумніву, саме фізично і духовно розвинені люди завжди були опорою суспільства, його рушійною силою. Відомо, що заняття фізкультурою загартовують не тільки тіло, а й дух людини, допомагають розвивати такі якості як воля, цілеспрямованість, наполегливість та благородство. 

Вважається, що День фізичної культури і спорту – це професійне свято всіх професіоналів і любителів спорту: викладачів фізкультури, тренерів, студентів, спортсменів та випускників профільних спортивних навчальних закладів, взагалі – людей, які ведуть здоровий спосіб життя, активно займаючись фізичною культурою і спортом. Якщо Ви професійний спортсмен або навіть просто любитель, якщо Ви хоч раз бували на пробіжці, плавали, їздили на велосипеді, тримали в руках штангу або хоч би шахи, якщо Ви знаєте, що таке крепатура, та можете піднятися по сходах без задишки… Іншими словами, якщо Ви відчуваєте себе у глибині душі спортсменом – це Ваше свято!

У цей день по всій Україні проводяться різні спортивно-масові заходи, такі, наприклад, як штовхання гир, біг в мішках, міні баскетбол, перетягування канату, турніри з футболу, забіги на довгі і короткі дистанції, а в освітніх закладах проходять змагання з фізкультури.

Переможців нагороджують кубками, почесними грамотами та медалями. У той же час, по всій країні вшановують ветеранів спорту, призерів та переможців міжнародних змагань.

Повсюдно влаштовуються лекції, які присвячені здоровому способу життя, тренуванням і правильному харчуванню. Люди виїжджають на природу, збираються сім'ями і компаніями, щоб пограти в теніс або волейбол, а особливо в футбол, який є самим популярним і улюбленим видом спорту серед українців.

До речі, День фізичної культури і спорту – гарний привід щось змінити в своєму житті на краще, наприклад, проснутися з першими птахами, прийняти контрастний душ, вийти на ранкову пробіжку, зайнятися йогою, або придбати абонемент до тренажерного залу, басейну! Як відомо, фізична і інтелектуальна активність, здоровий спосіб життя – це запорука в майбутньому Вашого здоров’я, процвітання і благополуччя.

Наукова бібліотека вітає з професійним святом спортсменів, тренерів, працівників організацій та установ фізичної культури і спорту, ветеранів, шанувальників спорту і всіх прихильників здорового способу життя!

Бажаємо всім фізичного здоров’я і краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях!

Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує силу, велич духу і мужність! Любіть спорт, рухайтеся, бігайте, стрибайте… вчиться перемагати!

Наукова бібліотека пропонує віртуальну виставку «Спорт – це здоров’я»

Для пошуку інших видань радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка