15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щорічно 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день встановлено в Україні «… на підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11 лютого 2004 р. № 180/2004.

Афганська війна (1979-1989) була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу та стала однією з вагомих причин його краху. 15 лютого 1989 року останні радянські війська залишили територію Афганістану. Війна, в якій загинуло понад 15 тис. осіб, тривала майже 10 років. Саме день виведення військ з Афганістану став для воїнів-афганців і святом, і днем ​​скорботи і пам'яті про всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів. На військову службу до Афганістану було призвано понад 12 тисяч мешканців Харківщини.

Крім воїнів-афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових.

У цей скорботний день Україна схиляє голову перед воїнами-інтернаціоналістами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Наукова бібліотека запрошує переглянути віртуальну виставку «Ніхто так не прагне миру, як ті, хто бачив війну»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка