17 травня – Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства

Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства – професійне свято всіх програмістів, системних адміністраторів, інтернет-провайдерів, веб-дизайнерів, редакторів інтернет-видань і загалом всіх людей, зайнятих у сфері інформаційних технологій. Мета цього свята – сприяти підвищенню рівня поінформованості про можливості, які може принести людям та країнам Інтернету та використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), а також про шляхи подолання "цифрового розриву".

Починаючи з 1969 року, 17 травня відзначався Всесвітній день електрозв'язку в честь заснування Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ) та підписання першої Міжнародної телеграфної конвенції в 1865 році. Цей день був встановлений Повноважною конференцією, що відбулася в Малага-Торремоліносі у 1973 році. Що стосується Всесвітнього дня інформаційного суспільства, то в листопаді 2005 року Всесвітня зустріч на вищому рівні з питань інформаційного суспільства закликала Генеральну Асамблею ООН оголосити 17 травня Всесвітнім днем інформаційного суспільства, щоб підкреслити важливість ІКТ та зосередити увагу на широкому спектрі питань, що відносяться до інформаційного суспільства.

У березні 2006 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій встановлюється, що Всесвітній день інформаційного суспільства буде щорічно відзначатися 17 травня.

У листопаді 2006 року на Повноважній конференції МСЕ в Туреччині було прийнято рішення про те, що обидва свята будуть відзначатися в один день – 17 травня як Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства.

В основному МСЕ займається розподілом радіочастот, міжнародною телефонною організацією та організацією радіозв'язку, стандартизацією телекомунікаційного обладнання. Зараз МСЕ офіційно є спеціалізованим агентством ООН і має штаб-квартиру в Женеві (Швейцарія) поруч з Палацом Націй (Європейське відділення ООН).

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка