День тренера засновано згідно указу президента Владимира Зеленского № 263/2021 від 24.06.2021 року на підтримку ініціативи працівників сфери фізичної культури і спорту України. Дата святкування вибрана невипадково, оскільки 19 липня 1996 року Україна вперше прийняла участь у Олімпійських іграх, як незалежна держава та самостійна команда.

До розробки проєкту указу президента приєдналися Національний Олімпійський комітет України на чолі з Сергієм Бубкою, народний депутат України, чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк (фракція «Слуга народу») і Асоціація спортивних журналістів України.

Тренер ‒ це не професія, а стан душі. Бути тренером, а отже, наставником ‒ велика відповідальність. Головне завдання тренера ‒ розкрити здібності спортсмена, навчити його максимально використовувати ресурси свого організму для перемоги. Для цього потрібно грамотно вибудовувати режим тренувань, розподіляти навантаження, підбирати ефективні вправи.

Спорт ‒ це не тільки фізична сила і спритність. Спортсмен повинен розуміти особливості своєї фізіології, вміти управляти і своїм тілом і емоціями. Тренер займається теоретичною та психологічною підготовкою своїх вихованців, прищеплює їм дисципліну, надихає на перемогу.

Наукова бібліотека пропонує віртуальну виставку «Спорт – це здоров’я»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка