21 квітня – Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

«Творчість дозволяє собі багато помилятися, але мистецтво знає, які з цих помилок слід зберегти» – сказав якось Скотт Адамс.

Вперше Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності відзначався в більш ніж 50 країнах миру 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом. Генеральна асамблея пропонує всім державам відзначати цей день з метою підвищення рівня інформованості про роль творчості та інноваційної діяльності в вирішенні проблем і, таким чином, у економічному, соціальному сталому розвитку.

Знання потрібні людині, щоб зробити життя приємним, зручним, комфортним та максимально безпечним. Такі знання люди набувають через закладений в нашій природі творчий процес, який дозволяє створювати щось унікальне і корисне, що часто породжує справжні інновації.

Колектив Наукової бібліотеки завжди перебуває у постійному творчому пошуку, видозмінює існуючі стандартні та запроваджував нові форми роботи: вперше задіяно новий змішаний онлайн/офлайн формат спілкування для проведення ІІ-ї Всеукраїнської науково-практична конференції «Бібліотечно-інформаційне середовище як драйвер змін та інновацій в освіті» (30 жовтня 2020 р.); розроблено власні «Робочі таблиці УДК» для визначення складних і складених індексів при систематизації ресурсів бібліотеки та впроваджено фасетну систему індексування УДК, що дає змогу розширити тематичний та галузевий пошук в ЕК НБ; створено розділ «Публікації авторів ХНТУСГ в Scopus, WoS за роками» для ресурсу «B портфоліо науковців ХНТУСГ» у вигляді списків з інтерактивними посиланнями для ефективності роботи з відстеження публікацій авторів-співробітників ХНТУСГ, що індексуються базами даних Scopus та Web of Science Core Collection; в обслуговуванні користувачів задіяно нові формати спілкування тощо.

Викладачі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка приділяють значну увагу використанню інноваційних і творчих підходів у навчальному процесі. Дистанційне навчання студентів, необхідність якого виникла у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні, стало одним із найяскравіших прикладів за останній час. Завдяки спільним злагодженим діям викладачів ХНТУСГ здійснення безперервного навчального процесу стало можливим.

Давайте використовувати Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити наш власний потенціал для створення нових ідей, нових рішень, нових дій та нових результатів. Всесвітній день творчості та інновацій може стати днем, коли ви поставите своє життя на абсолютно новий шлях!

Для пошуку видань з цієї тематики радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка