21 листопада ‒ День працівників сільського господарства України

«Єдиний засіб утримати державу в стані
незалежності від будь-кого –
це сільське господарство.
Володій ви хоч всіма багатствами світу,
якщо вам нічим харчуватися – ви залежите від інших.
Торгівля створює багатство,
але сільське господарство створює свободу»
Жан-Жак Руссо

Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для окремої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності.

Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році. Тоді президент України підписав указ про заснування професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.

Шанобливе ставлення до аграріїв завжди було в Україні. Із покон віків її називали житницею всієї Європи. До цих пір основними сільськогосподарськими культурами, які вирощуються українськими аграріями, залишаються зернові, цукровий буряк та картопля. Крім того, це свято можуть по праву відзначати також працівники фермерських господарств, які забезпечують всю країну молоком та м'ясом.

Завдяки самовідданій праці наших аграріїв Україна з кожним роком зміцнює свої позиції на світовому ринку, відкриває нові експортні напрями та розширює перелік пропонованих товарів. Ключовими продуктами вітчизняного аграрного експорту традиційно стали зернові культури, олія, насіння олійних культур.

Значний вклад в ефективний розвиток сільського господарства вносять і науковці нашого Університету, готуючи висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців, як для вітчизняного, так і європейського ринків праці. Науковцями активно розробляються, удосконалюються та впроваджуються у виробництво новітні технології, проводяться фундаментальні і прикладні наукові дослідження, спрямовані на вирішення пріоритетних проблем і завдань аграрної галузі.

Вітаємо з професійним святом ‒ Днем працівників сільського господарства! Бажаємо, вагомих успіхів у роботі та натхнення до нових здобутків! Хай щедра осінь обдарує вас своїми плодами, принесе в кожну родину щастя, добробут, мир і спокій! Нехай усі дні вашого життя завжди будуть ясними! Добрих засівів, вчасних дощів, рясних сходів та щедрих ужинків!

Наукова бібліотека пропонує переглянути віртуальні виставки «Енергетика в сільському господарстві», «Вчені засновники аграрної науки» та «Історія розвитку сільськогосподарської техніки»

Для пошуку видань з даної тематики радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка