23 червня – Міжнародний день жінок в інженерії

Щорічно 23 червня світ відзначає доволі молоде, проте цікаве свято – Міжнародний день жінок в інженерії. Вперше це свято відзначило Товариство жінок-інженерів (WES) Великобританії у 2014 році,а у 2016 році до святкування приєдналась ЮНЕСКО, завдяки чому День жінок-інженерів набув міжнародного статусу.

Міжнародний день жінок в інженерії має за мету привернення суспільної уваги до внеску жіночої статі в інженерну справу, сприяння подоланню гендерної нерівності, підвищення поінформованості дівчат щодо місця жінки в інженерії, подолання страхів та залучення до вступу на цю спеціальність.

До 23 червня організовують просвітницькі заходи, де жінки-інженери розповідають про власний кар’єрний шлях та переваги роботи жінок в цій сфері.

За українською статистикою, жінки проявляють інтерес до професії інженера втричі рідше, аніж чоловіки.

Чимало талановитих жінок-науковиць Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка внесли значний особистий внесок в розвиток університетської та вітчизняної науки. Саме в стінах рідного закладу вищої освіти свої перші кроки в науці робили і роблять наші студентки та аспірантки. Щиро вітаємо наших жінок-науковиць університету з цим святом. Бажаємо творчого натхнення, плідної праці, нових ідей, проектів та успіхів у їх реалізації.

Наукова бібліотека пропонує ознайомитися з електронним ресурсом «WEB-портфоліо науковців ХНТУСГ»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка