24 жовтня ‒ Всесвітній день інформації щодо розвитку

19 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН заснувала Всесвітній день інформації щодо розвитку (World Development Information Day), відповідно до резолюції A/RES/3038 (XXVII). Його мета – привернути увагу світової спільноти до проблем розвитку та необхідності зміцнення міжнародного співробітництва для їх розв’язання.

Асамблея також постановила, що дата цього дня має збігатися з Міжнародним днем Організації Об'єднаних Націй – 24 жовтня, який одночасно є датою прийняття в 1970 році Міжнародної стратегії розвитку на друге Десятиліття розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Інформація завжди відігравала в житті людства надзвичайно важливу роль. Сьогодні світом рухає інформація. Це можуть бути будь-які відомості, які передаються між людьми різними способами: усним, письмовим, візуальним та іншими. З середини XX століття внаслідок соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки роль інформації незмірно зросла. Світовою тенденцією став перехід на цифрові технології, розвиток високошвидкісного Інтернету і мобільного зв’язку. Та одним з найважливіших напрямів інформатизації став розвиток Інтернет-технологій.

Вчені та фахівці, громадські та державні діячі, які сприяють розвитку і прогнозуванню проблем інформаційних технологій, а також процесів у різних галузях знаходяться в постійному пошуку рішень, що стосуються інформаційної складової нашого суспільного та соціального життя. Інформаційне навантаження в сучасному співтоваристві досить потужне і всі спроби його оптимізації активно сприяють раціональному використанню цього інформаційного потоку. Звичайно ж, ще не існує стійких універсальних рішень, однак в умовах глобалізації всіх міжнародних процесів, практика показує, що мудре, максимально зважене ставлення, колегіальність та відповідальність у розробці інформаційних технологій, висока моральність і шанування духовного світогляду людини позитивно сприяє поширенню необхідної і нової інформації, зміцнюючи спокій і поінформованність нашого суспільства, сприяє сучасній динаміці прогресу і розвитку всього світового співтовариства.

У цей день обов’язково згадують про інформаційний вибух – так прийнято називати постійне та стрімке накопичення інформації у світі. Вчені та фахівці, громадські та державні діячі, які сприяють розвитку і прогнозуванню проблем інформаційних технологій, а також процесів у різних галузях знаходяться в постійному пошуку рішень, що стосуються інформаційної складової нашого суспільного та соціального життя. Інформаційне навантаження в сучасному співтоваристві досить потужне і всі спроби його оптимізації активно сприяють раціональному використанню цього інформаційного потоку. Звичайно ж, ще не існує стійких універсальних рішень, однак в умовах глобалізації всіх міжнародних процесів, практика показує, що мудре, максимально зважене ставлення, колегіальність та відповідальність у розробці інформаційних технологій, висока моральність і шанування духовного світогляду людини позитивно сприяє поширенню необхідної і нової інформації, зміцнюючи спокій і поінформованість нашого суспільства, сприяє сучасній динаміці прогресу і розвитку всього світового співтовариства.

Основними центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які покликані збирати і зберігати всі можливі носії інформації та надавати доступ до цієї інформації користувачам, особливо науковцям, спеціалістам, фахівцям.

Наукова бібліотека сприяє розвитку інформації та проводить активну роботу зі створення інформаційних ресурсів власної генерації, доступ до яких надається цілодобово:

Користуйтеся нашими послугами та інформаційними ресурсами дистанційно! І пам’ятайте: «Хто володіє інформацією – той володіє світом!»

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка