3 листопада – народилась Ірен Роздобудько

«Чим більше пишеш книг, тим менше виникає бажання про них говорити.

Хочеться, щоб їх читали» Ірен Роздобудько

Українська журналістка, письменниця, поетеса Ірен Віталіївна Роздобудько народилась 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету.

Працювала у Донецькому відділку ТАРС-РАТАУ телеграфісткою, у багатотиражці Донецького металургійного заводу, журналісткою та дикторкою радіогазети. З 1988 року живе в Києві, де працювала в газеті «Родослав», журналі «Сучасність», оглядачкою у газеті «Всеукраїнські відомості» та на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, заступницею головного редактора в журналі «Наталі», головною редакторкою у журналі «Караван історій. Україна» та журналісткою у журналі «Академія».

Ірен Роздобудько називають однією з найуспішніших українських письменниць. Вона –неодноразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова», володарка титулу «Золотий письменник України».

«Мерці» – перший досвід Ірен Роздобудько у жанрі психологічного трилера й перша перемога (друге призове місце в «Коронації слова – 2000»). Далі були: детектив «Пастка для жар-птиці» – отримав премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова – 2001» та одна з найвідоміших серед читачів книжок, психологічна драма «Гудзик», що отримала премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова – 2005». За книжкою режисер Володимир Тихий зняв однойменний фільм. А ще у списку нагород є спеціальна відзнака «Коронації слова – 2011» у номінації «Кіносценарії» за «Садок Вишневий…» – Ірен Роздобудько, Олесь Санін.

Творчий доробок письменниці складають дві поетичні збірки, десятки романів масової літератури (детективи, психологічні драми), дитячі книги (зокрема, з серії «Життя видатних дітей», 2007), повість для підлітків «Арсен» (2012) тощо. Твори письменниці перекладено російською та англійською мовами.

Письменниця у своїй творчості ніколи не обмежувалася якимись одним жанром, вона також сміливо експериментує із стилями, темами та героями і вибудовує власну оригінальну манеру. Ірен Роздобудько просто займається улюбленою справою, і можливо, саме у цьому нестримному бажанні і закладена формула її успіху. А ще – у таланті і великій працелюбності. У творчому доробку Ірен кілька десятків дуже різних книжок, серед яких легкі детективи, любовні, психологічні, сатиричні романи та навіть дитячі книжки, зокрема «Коли оживають ляльки», «Пригоди на острові Клаварен», «Дитинство видатних людей», куди увійшли п'ять біографій маленьких геніїв різних країн – Блеза Паскаля, Вольфганга Моцарта, Катерини Білокур, Чарлі Чапліна та Ганса Андерсена.

«Думаймо разом!» – запрошує читача у своїх романах письменниця. Про народження і смерть. Про любов і зраду. Про своє призначення, про пошуки «світла в кінці тунелю». Зрештою, про те, для чого ми народилися й живемо на цій землі. Пропонуємо ознайомитися з творами Ірен Роздобудько, які є в фондах Наукової бібліотеки.:

  • Роздобудько, І. Останній діамант міледі [Текст] : авантюр. роман / І. Роздобудько. ‒ Харків : Фоліо, 2006. ‒ 222 с.
  • Роздобудько, І. ЛСД. Ліцей слухняних дружин [Текст] : роман / Ірен Роздобудько. ‒ 2-ге вид. ‒ Харків : Книж. клуб „Клуб сім. дозвілля”, 2015. ‒ 320 с.
  • Роздобудько, І. Арсен [Текст] : повість / І. Роздобудько. ‒ Київ : Грані-Т, 2012. ‒ 220 с.
  • Роздобудько, І. Амулет Паскаля [Текст] : роман / І. Роздобудько. ‒ Київ : Нора-Друк, 2012. ‒ 199 с.
  • Роздобудько, І. Оленіада [Текст] / І. Роздобудько. ‒ Харків : Фоліо, 2014. ‒ 220 с.

Для пошуку інших видань радимо скористатися Електронним каталогом Наукової бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка