3 жовтня ‒ День працівників освіти України

За традицією початку жовтня вся спільнота України приєднується до святкування Дня працівників освіти, адже родини мають дітей або онуків, які навчаються, а кожен громадянин нашої держави може з упевненістю назвати свого улюбленого педагога-наставника. Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО у 1994 році. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня.

Професійне свято – День працівника освіти України, об'єднує всіх, хто допомагає молоді відкривати скарбницю знань, науки, мудрості. Цей день є особливим для освітян, серед яких керівники навчальних закладів, учителі, вихователі, керівники гуртків, адміністративно-господарський, навчально-допоміжний персонал, робітники та службовці установ освіти. Всі вони мають із упевненістю дивитись у майбутнє, відчувати підтримку держави. Це природно, бо лише в щасливих освітян вихованці також щасливі.

Наразі в українському освітньому секторі працюють близько 613 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони опікуються 1,2 млн. дошкільнят, навчають понад 4 млн. школярів і близько 3 млн. студентів.

Освітня спільнота є безумовним і надійним фундаментом якісного інтелектуального розвитку держави, новатором у своїй діяльності, адже він не лише навчає, він – навчається. Спільними зусиллями кожен викладач, науковець нашого Університету здатний забезпечити один із головних пріоритетів української освіти – доступну та якісну освіту кожному здобувачеві, створивши найкращі умови для самореалізації особистості, щоб сучасний студент став успішним та конкурентоздатним, обрав вірний життєвий шлях. Дорогі наші викладачі!

Ви є прикладом і взірцем не лише для молоді Університету та власних дітей, а й для колег, скульпторами душ, витонченими модераторами щоденного свята нових знань. Зі святом Вас, шановні працівники освіти! Бажаємо міцного здоров'я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності! Хай над Вами завжди сяє зірка людської вдячності всіх тих, кого Ви вивели в самостійне життя і кому дали найнеобхідніше – знання. Невичерпної наснаги й оптимізму у помислах і справах, добробуту, життєдайної сили та безхмарних, мирних, світлих днів!

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка