30 квітня – Міжнародний день джазу

Міжнародний день джазу (International Jazz Day) відзначається щорічно 30 квітня, починаючи з  листопада 2012  року.  Мета свята – підвищення інформованості міжнародної громадськості про педагогічну роль джазу як сили, що допомагає світу, єдності, діалогу та розширенню контактів між людьми.

Джаз – один з легендарних музичних напрямів, витоки якого закорінені в афроамериканській народній музиці і блюзі, що досяг свого феєричного розквіту в 20-х роках ХХ століття.

В Україні джаз зароджувався й розвивався, передусім, у західних областях – Луцьку, Львові, Тернополі. На сході, в центрі і на півдні все було інакше, але з середини 90-х років джаз в Україні почав невпинно розвивається. З’являються знані у світі українські джазові музиканти, відбуваються джазові фестивалі. Щороку проводиться Alfa Jazz Fest у Львові, Jazz In Kiev, джазові фестивалі в Одесі, Харкові, Луцьку, Jazz Koktebel. Останній – один із найстаріших, найвідоміших і найбільших українських джазових фестивалів проводився донедавна у Коктебелі. Після російської окупації Криму проходить у Затоці під Одесою.

 

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка