6 лютого – 120 років від дня заснування (1901) Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека – одна з найстаріших публічних бібліотек Хмельниччини. Історія створення її сягає 1891 року, коли прогресивна громадськість Проскурова звернулась з клопотанням до губернатора про відкриття читальні. Однак лише через 10 років, на початку ХХ століття 6 лютого 1901 року було затверджено Статут бібліотеки, згідно з яким вона отримала назву «Проскурівська Міська Бібліотека в пам’ять поета О. С. Пушкіна».

У доробку бібліотеки низка вагомих відзнак, за вагомі досягнення у бібліотечно-бібліографічній справі, змістовному культурно-просвітницьку діяльність, впровадження новітніх технологій задля поліпшення інформаційного обслуговування населення бібліотека є Лауреатом обласної премії імені Мелетія Смотрицького та відзначена обласною премією імені Тараса Шевченка за вклад у дослідження й популяризацію української мови та літератури пов'язаної з життям і творчістю Т. Г. Шевченка.

За підсумками Всеукраїнського конкурсу на кращу інноваційну послугу (квітень 2011 р.) бібліотека посіла друге місце в Україні за напрямком «Інновації бібліотек у сприянні економічному розвитку регіону та розбудові інституту місцевого самоврядування». У цьому ж році колектив бібліотеки був занесений на обласну Дошку Пошани «Кращі люди Хмельниччини».

Більше про історію Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ви можете дізнатися на офіційному сайті книгозбірні.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка