7 листопада ‒ День працівника соціальної сфери

Безкорисливість, людяність, милосердя та гуманізм – ось ті високі життєві цінності, якими володіють працівники соціальної сфери та утверджують в суспільстві, допомагаючи вирішувати людські проблеми.

Щорічно, в першу неділю листопада відзначається професійне свято України ‒ День працівника соціальної сфери. Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників системи органів праці та соціальної політики…» згідно з Указом Президента України «Про День працівника соціальної сфери» від 13 квітня 1999 року № 374/99.

До представників соціальних служб відносяться підприємства, установи та організації, а також громадяни, що надають соціальні послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Професія соціального працівника вимагає ґрунтовних знань з теорії управління, психології, соціології, педагогіки, медицини та багатьох інших сфер. День у день соціальні працівники стикаються з різноманітними сферами життя всього нашого українського суспільства в цілому і кожної людини зокрема: із здійсненням правосуддя, профілактичними діями проти асоціальної поведінки, психічним і фізичним здоров'ям, конфліктами особистісного та групового характеру, а також проблемами у працевлаштуванні, соціальної і професійної адаптації населення, плануванні сім'ї та багато іншого.

На сьогодні в соціальній сфері України працює майже 150 тисяч осіб, які щоденно піклуються про ветеранів війни і праці, безробітних, людей похилого віку, дітей-сиріт, інвалідів, пенсіонерів, підтримують малозабезпечені та багатодітні сім’ї, допомагають їм долати життєві труднощі.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин. Святкування цього дня в Україні є доказом того, що держава високо оцінює роль працівників, котрі щодня забезпечують реалізацію політики держави з таких злободенних питань, як організація безпечного і оплачуваної праці, зайнятість, соціальний захист, трудові відносини.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка