1 січня – Всесвітній день миру, або День всесвітніх молитов про мир

«Пробач, і ти отримаєш мир» – саме такий лозунг свята, що відзначається в перший день року. І це не випадково, оскільки мир є дуже важливою умовою для кожного, без винятку, жителя на землі.

В перший день кожного нового року відзначається Всесвітній день миру (World Day of Peace), або День всесвітніх молитов про мир. Свято започатковане 8 грудня 1967 року Папою Римським Павлом VI. Це день, коли віруючі християни, об’єднуючись, здійснюють спільні молитви за мир на нашій планеті.

17 грудня 1969 року Генеральна Асамблея ООН проголосила це свято офіційним та дала йому назву – «Всесвітній день миру» (англ. World Day of Peace.

У цей день католицькі понтифіки та священики звертаються до віруючих з посланнями миру та закликають пробачити своїх ворогів і припинити всіляку ворожнечу в усьому світі. Вони наголошують на тому, що кожен має взяти відповідальність за внесок у справу миру. Водночас віруючі моляться та закликають Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни.

У Бразилії це свято відзначається як «Всесвітній день Братерства».

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка