35 років від дня народження Любка (Любомира) Дереша

Яскравий представник сучасної української постмодерної літератури Любко Дереш народився 10 серпня 1984 року в м. Пустомити (Львівська область). Початкову освіту здобував у Пустомитській середній школі № 2. Ставши старшокласником, перейшов до фізико-математичного ліцею Львова. Диплом економіста (спеціальність – облік і аудит) здобував у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Його творчий шлях почався у 15-річному віці. Зважаючи на молодість, своєрідні сюжети, увагу до містицизму та особливу манеру викладу, протягом тривалого часу книги, що виходили з-під його пера, захоплювали переважно тінейджерів. Дорослішаючи, Любко Дереш у твори почав додавати більше філософських та злободенних елементів, завдяки чому привернув увагу старших читачів.

Перша публікація – роман «Культ» у часописі «Четвер» (2002). Потім вийшли романи «Поклоніння ящірці» (2002), «Архе» (2005), «Намір!» (2006), «Трохи пітьми» (2007).

Його твори перекладені кількома європейськими мовами (німецька, польська, італійська, сербська тощо). Роман «Культ» був представлений на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2005 року. У 2009  році роман  «Культ» видано французькою у видавництві «Сток».

Любко Дереш – один із найвідоміших сучасних українських авторів. Головні герої його творів – підлітки та цікаві історії з їхнього життя. Автор намагається правдиво показати життя героїв, тому у творах використовує розповсюджений сучасний сленг та лайливі слова. У деяких уривках сюжет містить містичні елементи і враження підлітків, які перебували під впливом галюциногенних препаратів.

Роман «Голова Якова» (підзаголовок – «Як стати Богом і не заплакати»), над яким автор працював майже п'ять років, вийшов у лютому 2012 року у видавництві «Клуб сімейного дозвілля».

Більше  можна дізнатися, звернувшись до документів із фондів Наукової бібліотеки:

Дереш, Любко. Голова Якова [Текст] : алхім. комедія / Л. Дереш. – Харків : Книж. Клуб «Клуб Сім. Дозвілля», 2012. – 237 с.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка