21 листопада 2013 року на майдані Незалежності в Києві розпочалася акція протесту проти рішення Кабінету Міністрів України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Після того як 29 листопада на майдані відбувся мітинг із закликом до відставки уряду та дострокових парламентських виборів, влада застосувала силу проти молодих учасників. 30 листопада вночі відбувся кривавий розгін майданівців.  Українське суспільство відчуло на собі зневагу до прав людини, корупцію, свавілля правоохоронних органів, репресії проти незгідних.

18 - 20 лютого – в найтрагічніші дні Революції, сталися сутички в центрі Києва, було підпалено Будинок профспілок, снайпери вбили понад 70 євромайданівців. Їх ми називаємо Героями Небесної Сотні.

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи». Мета запровадження пам’ятної дати – це утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і  свобод  людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Наукова бібліотека пропонує переглянути вебліографічний огляд «Тільки в єдності наша сила»

Пропонуємо ознайомитися з творами даної тематики,  які є в фондах Наукової бібліотеки:

  • Аваков, А. Б. Зеленая тетрадь [Текст] : сб. статей / А. Б. Аваков ; ред. Н. Б. Стативко ; худож. М. С. Мендор ; авт. предисл. А. Б. Аваков. – Харьков : Фолио, 2018. – 153 с. : фот. цв.
  • Вітер, М. Літопис Революції Гідності [Текст] / М. Вітер. – Львів : Піраміда, 2017. – 279 с. : іл., фото.
  • Брати Капранови. Майдан. Таємні файли [Текст] / Брати Капранови. – Київ : Нора-Друк, 2017. – 317 с. – (Цілком таємно!).
  • Майдан. Революція духу [Текст] : мистецько-культуролог. проект / авт. і куратор проекту А. Мухарський. – Київ : Наш формат, 2015. – 312 с. : іл.
  • Фотолетопись Харьковского майдана [Текст] // Губерния. Регион-Украина-Мир. – 2016. – № 3. – С. 7-11.
  • В Харькове сняли фильм о героях Майдан а [Текст] // Губерния. Регион-Украина-Мир. – 2015. – № 11. – С. 19.

 

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка