День працівника природно-заповідної справи України

7 липня в Україні відзначають День працівника природно-заповідної справи України, вшановуючи тих, хто стоїть на варті національних природних ресурсів.

Забезпечення створення та функціонування територій та об’єктів природно-заповідного фонду України є необхідною умовою екологічного балансу її території, а також показником розвиненого суспільства, що дбає не лише про власне збагачення, але й про збереження довкілля.

Природно-заповідний фонд Харківської області складають природні комплекси й об'єкти, що мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну й іншу цінність і виділені з метою збереження природного різноманіття ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу, забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища. Родзинками природно-заповідного фонду області загальнодержавного значення є: ботанічній сад ХНУ ім. Каразіна, Харківський зоопарк, парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва «Краснокутський», Дендропарк Харківського аграрного університету ім. В. В. Докучаєва,  регіональний ландшафтний парк «Печенізьке поле» та інші.

Наукова бібліотека пропонує Вам вебліографічний огляд "Історико-культурні заповідники - перлини української землі"

7 липня

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка