День української писемності та мови

За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця – письменника, основоположника давньоруської історіографії, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Вважається, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови, а його твір «Повість временних літ» – першим твором української літератури.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, за ініціативою Президента України Леоніда Кучми на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства.

У День української писемності та мови, на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Цю акцію започатковано з 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки, щоб з'ясувати чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути відеоогляд «Скарбниця слів»

Більше інформації про літературу з цієї тематики Ви можете знайти в електронному каталозі НБ

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка