День винахідника і раціоналізатора України

У третю суботу вересня на Україні відзначається День винахідника і раціоналізатора, який був заснований в 1994 році. Це свято було встановлено для підтримки всіх раціоналізаторів та винахідників нашої країни.

Неможливо навіть уявити собі наш світ без винаходів. На що б було схоже наше життя, якби не наполеглива праця винахідників? Саме завдяки кращим ідеям відбуваються великі звершення і зміни в нашому житті.

У нашій країні діє Закон, який охороняє право на винахід. Згідно з ним винахід є результатом інтелектуальної діяльності винахідника, абсолютно в будь-якій технології. Звідси випливає, що право володіння авторством винаходу належить людині, яка створила його, і це правило суворо захищається Конституцією України.

Наукова бібліотека пропонує Вам віртуальну виставку «Історія розвитку сільськогосподарської техніки».

Більше інформації Ви можете знайти в електронному каталозі НБ та Репозиторії ХНТУСГ  (розділ «Архів охоронних документів ХНТУСГ»)

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка