У 1981 році Генеральною асамблеєю ООН було започатковано день відмови від насильства і припинення вогню на всій земній кулі. У багатьох країнах у цей день проводяться різні заходи, головна мета яких – пробудити свідомість і привернути увагу людей до проблем миру на Землі.

А через 20 років, у 2001 році, Генеральна Асамблея одноголосно прийняла резолюцію 55/282, в якій постановила, що з 2002 року Міжнародний день миру буде відзначатися щорічно 21 вересня як день загального припинення вогню і відмови від насильства.

У 1986 році в цей день з ініціативи філософа-миротворця Шрі Чінмоя вперше пройшла символічна Хода Миру. Тепер щороку в Міжнародний День Миру люди більш ніж у 100 містах по усьому світі беруть участь у Ході, висловлюючи безумовну підтримку Організації Об'єднаних Націй у її роботі, спрямованої на мир у всьому світі.

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка