Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв), а з 1978 року  став відзначатися більш ніж в 150 країнах. ICOM щороку обирає для Міжнародного дня музеїв тему, яка знаходиться в центрі уваги суспільства. Тема 2019 року – «Музеї як культурні хаби: майбутнє традицій»

Кожна держава має своє культурне коріння, зібрані в музеях і виставкових залах, які дозволяють всім охочим долучитися до світу прекрасного і вдихнути на повні груди повітря, просочене духом часу. Через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.

В Україні вже стало доброю традицією в цей день відкривати двері музейних установ для вільного відвідування. Безкоштовно оглядати вподобані експозиції можна до пізнього вечора.

Наукова бібліотека пропонує Вам переглянути:віртуальну виставку однієї книги «Сто великих музеїв світу»  та віртуальну подорож «Незвичайні, креативні та нестандартні музеї України»

18 травня

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка