Щорічно 23 червня весь світ відзначає Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day), в пам'ять про відродження олімпійського руху. В Олімпійській хартії записано: Олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, таким чином, створенню кращого і більш спокійнішого світу.

Засновником олімпійських ігор можна назвати П'єра де Кубертена. У червні 1894 року в Парижі відбувся міжнародний конгрес з проблем фізичного виховання, в якому брали участь представники 12 країн. Ентузіаст олімпійського руху барон П'єр де Кубертен запропонував комісії своє бачення Олімпійських ігор. Всі його напрацювання були схвалені, і було прийнято рішення, що раз на чотири роки будуть проходити Олімпійські ігри, які були відродженням давньогрецьких олімпіад.

Наукова бібліотека пропонує Вам віртуальну виставку однієї книги  «Енциклопедія олімпійського спорту в запитаннях і відповідях»

23 червня

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка