Всесвітній день боротьби з дитячою працею

Свято було встановлено за рішенням Міжнародної організації праці, яка бореться з проявами експлуатації дітей на різних рівнях та спрямований на пробудження свідомості дорослого населення. Перші заходи, присвячені цьому дню, пройшли в 1997 році. Глобальні зусилля до ліквідації дитячої праці сьогодні докладають представники різних країн. Під егідою Міжнародної організації праці надається підтримка та допомога дітям, які стали жертвами незаконного використання їх праці.

Загалом роботодавці намагаються не афішувати дитячу працю на власних підприємствах, адже це зобов’язує їх нести юридичну відповідальність за неповнолітніх. Трудовим законодавством України враховані особливості праці неповнолітніх (загальний вік прийому на роботу з 16 років, скорочений робочий тиждень, заборона працювати вночі та позаурочний час тощо).

12 червня

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка