Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Свято відзначається щорічно 8 травня і засноване на честь швейцарського бізнесмена, громадського діяча і гуманіста Жана Анрі Дюнана, який народився в цей травневий день.

В середині 19 століття з ініціативи Дюнана вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв. А в 1863 році за його ініціативою була скликана конференція, що поклала початок міжнародному комітету Червоного Хреста (International Committee of the Red Cross).

Офіційно назву Міжнародний Червоний Хрест було затверджено в 1928 році на 13-й міжнародній конференції в Гаазі.

На 25-й міжнародній конференції Червоного Хреста, що відбулася в жовтні 1986 року, було затверджено нову назву організації – Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МЧЧХ). Основні принципи діяльності руху – гуманність, неупередженість, добровільність, єдність, універсальність.

Товариство Червоного Хреста України вже 100 років діє на території нашої держави і допомогло мільйонам людей, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, епідемій, голоду, техногенних катастроф та надзвичайних ситуацій.

8 травня

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в каталозі бібліотеки

Для допомоги зверніться до інструкції Пошук в в репозитарії ХНТУСГ

Послуги МБА та ЕДД

Послуги МБА та ЕДД НБ ХНТУСГ

Контакти

Адреса для листування
Наукова бібліотека ХНТУСГ
пр.Московський 45
Харків, 61001
Телефон
E-mail:

Новини бібліотеки

Сканер у подарунок для бібліотеки

2021-12-28

Напередодні новорічних свят Наукова бібліотека отримала від  керівництва ДБТУ довгоочікуваний планетарний сканер, необхідний для оцифрування колекцій рідкісних і цінних видань.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П.Василенка